Gorila horská zooted
v obchodě termihracky.cz
Jedná se o druhého největšího primáta na světě. Nejčastěji obývají deštné pralesy. Vyskytuje se pouze na malém území v horské oblasti na pomezí Konžské demokratické republiky, Ugandy a Rwandy. Samice jsou vždy menší, nepřesahují 150 cm. Samec může měřit více než 170 cm (při rozpě… Celý popis ↓
Srovnání cen Gorila horská zooted
Popis Gorila horská zooted
Gorila horská zooted
Jedná se o druhého největšího primáta na světě. Nejčastěji obývají deštné pralesy. Vyskytuje se pouze na malém území v horské oblasti na pomezí Konžské demokratické republiky, Ugandy a Rwandy.
Samice jsou vždy menší, nepřesahují 150 cm. Samec může měřit více než 170 cm (při rozpětí předních končetin 200–270 cm). Zvládnou šplhat po stromech do výšky až 40 metrů.
Navzdory své velikosti a síle gorily horské nepatří mezi agresivní tvory. Gorily horské jsou býložravci a tak jejich stravu tvoří především nízké zelené rostliny, listy, výhonky a v menší míře se živí i ovocem (asi 1,7 % potravy). Jejich strava je bohatá na vodu, takže nepotřebují pít.
samice rodí mláďata jednou za čtyři roky, nebo ještě později. Zajímavostí je, že se rozmnožovat mohou i nedominantní samci, podíl jimi zplozených potomků je však relativně nízký. Samice je schopna zabřeznout pouze 3 dny v měsíci.
Parametry
- Materiál
- Plast